Review: DopHert Amsterdam

EIN-DE-LIJK. En wel om twee redenen; eindelijk een volledig veganistische lunchroom in Amsterdam en eindelijk bracht ik een bezoek aan deze fijne plek. Gaan lunchen bij DopHert stond al een tijdje in de agenda maar tot nu toe had ik óf geen tijd óf geen beschikbaar gezelschap. Maar het was zeker de moeite waard, want Dophert is fantastisch! Het eten, de inrichting, de ambiance en de bediening zijn goud.

IMG_3437 IMG_3447 IMG_3433
Bij DopHert kun je ontbijten, lunchen en ’s avonds kun je er maaltijden afhalen. Iedere week hebben ze nieuwe afhaal-specials dus het aanbod is afwisselend. Ook de kaart is divers, je kunt er ontbijten met bijvoorbeeld een grote groene smoothie, een bakje sojayoghurt of vegan full English (ja echt!). Voor de lunch is de keuze ook reuze, je kan gaan voor een dikke boterham met bijvoorbeeld pompoenhoemoes of tofu scramble,  een sandwich, een tosti (met Wilmersburger kaas en vegan chorizo, jam!) en voor de lichtere lunchgasten onder ons zijn er ook salades en soepjes.  Uiteraard zijn er ook fijne drankjes om de hapjes te accompagneren; sapjes, smoothies, theetjes, koffie, warme choco met sojaslagroom, en hippe Duitse frisdranken Fritz cola, Fritz limo en mijn persoonlijke favoriet: Wostok tannenwald. Alleen de Club mate ontbrak nog aan het assortiment volgens mijn lunchgezelschap.

Van de kaart kozen wij alle drie de clubsandwich met tempeh bacon, avocado en mosterdmayo, de mannen namen er een Wostok bij en ik ging voor een ‘groen monster’ een lekkere groene smoothie met munt en spinazie. Mijn groene monster werd geserveerd in een glazen potje met een gekleurd rietje: cute! En nog lekker ook. De clubsandwich was super lekker en super vullend. Ik kreeg de mijne niet helemaal op, maar gelukkig had ik mannen bij me met een grote maag dus die ik er blij mee kon maken. En omdat we het niet konden laten namen nog taart toe, ook al zaten we eigenlijk al vol. We gingen voor de specials; namelijk de maple-pecantaart en de mokka-hazelnoottaart en ook dat was een groot succes. Het was mega lekker, we zaten alle drie in stilte onze taartje op te peuzelen. De stilte werd alleen doorbroken door een zeer content “yo siked” en daarna een instemmend “woooord

IMG_3441

Niet alleen het eten is goed ook de zaak zelf is leuk. De inrichting is fris en modern met een vleugje vintage én liggen er vegan kookboeken op tafel. Just the way I like it. En ik ben vooral jaloers op de glazen-potjes-lampen. Ik wil het.

Kortom, petje af en hoera voor DopHert! Het is heel erg fijn en zeker de moeite waard. Ga er maar snel langs! Je vindt DopHert op Spaarndammerstraat 49 in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt.

IMG_3460IMG_3453IMG_3440 IMG_3459 IMG_3431

 

STAY TOUGH!
xoxo

(sorry ik kan het niet laten)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s