Review: TerraZen Café Amsterdam

Afgelopen weekend was ik met een vriendin (en mede-vegan) in Amsterdam. We wilden een kijkje nemen bij een foto expositie in het Stadsarchief, koffie drinken en nog even genieten van het laatste weekend van de kerstvakantie. In andere woorden, klassiek studieontwijkend gedrag. Moet kunnen toch?
Maar zo’n dag slenteren, rondhangen en vooral veel lachen maakt hongerig. Dus zochten wij naar een naar een Amsterdamse eetgelegenheid die ons een veganistisch maaltje kon serveren. En ondanks de wisselende verhalen van vrienden besloten we bij TerraZen binnen te wandelen. Dit compleet veganistische eetcafétje bevind zich midden in het centrum in de Sint Jacobsstraat.

Je kan de smalle gevel van TerraZen niet missen. Tot mijn grote vreugde hebben ze in grote letters VEGAN op het raam geschilderd. Ik houd van non-subtiliteit.

image-3 
Het café is een kleine, knusse ruimte met een ietwat onsamenhangend interieur dat een hoog antroposofisch gehalte heeft. En een mega muurschildering. De kaart is gevarieerd, de gerechten zijn een mix van Japanse en Caribische gerechten. Zo vind je er miso soepjes, sushi, noedels en curries met cassave. Maar ook zijn er burgers, salades en smoothies. Voor ieder wat wils dus. Wat wel direct opvalt zijn de prijzen, die zijn namelijk aan de hoge kant.

We bestelde een zoet-zure tofu gerecht en een ‘chicken’ curry. Gezien de prijs van ongeveer 14 euro verwachtte we een Kilimanjaro-achtige hoeveelheid voedsel maar tot mijn teleurstelling kreeg ik een portie die nog niet eens in de buurt van kwam van de Utrechtse Heuvelrug, om maar even binnen de metafoor te blijven. Afgezien hiervan was het eten zelf prima, de ‘kip’ was echt lekker, de zoet-zure tofu was ook fijn. De mevrouw aan het tafeltje naast ons had een miso-noedel-soep besteld en die zag er zonder twijfel veelbelovend uit.

image-6

Samenvattend, het eten is prima, de prijzen zijn hoog en ambiance is prima doch antroposofisch. Misschien vind ik het laatste nog wel het jammerlijkste. Veganisme heeft helaas nog steeds een ‘geitenwollensokken’ imago (oh the irony) en TerraZen is niet de beste plek om dit image te veranderen. Maar los daarvan support ik graag een 100% vegan eetcafé in hartje Amsterdam. Dus ben je in Amsterdam, hongerig en snak je naar een bordje vegan eten, loop dan vooral even langs de Sint Jacobsstraat.

Je vindt TerraZen in het centrum van Amsterdam, Sint Jacobsstraat 19hs. Ze zijn iedere dag open van 12.00 tot 22.00. Kijk voor aanvullende info en de menukaart op http://www.terrazencentre.com/

image

image-4

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s