Banana pancakes (for Brunch)

IMG_3059
I love Brunch. Het is luxe. Daarom schijf je het ook met een hoofdletter. De perfecte start van een luie vrije dag. Je kan lekker uitslapen op een luie ochtend (of middag, afhankelijk van hoe moe je was) en daarna langzaam aan je dag beginnen. Een fijne afwisseling van de snel-naar-binnen-gieten-van-een-bak-zwarte-koffie-en-snel-op-de-fiets-springen-ochtenden die ik doordeweeks vaak meemaak. Want ik ben namelijk in september begonnen met mijn masteropleiding in zit nu volop in de hectiek van mijn studentenbestaan. Dikke boekwerken doorspitten, presentaties voorbereiden en geven, essays schrijven, et cetera et cetera. Je kent het wel. Kortom mijn week bestaat uit veel koffie en weinig slaap.

Daarom wil ik mijn weekend altijd uitermate ontspannen beginnen. En dat brengt ons terug bij Brunch. En wat schreeuwt nou meer ‘Brunch’ dan een stapel pannenkoeken overgoten met siroop? Oké, misschien wafels, maar ik heb geen wafelijzer dus die optie valt af. Pannenkoeken dus. Omdat ik een beetje een health freak ben zijn deze banana pancakes de perfecte compromis tussen lui, Brunch en gezond. Je maakt het beslag namelijk in de blender. Fuck gardes. Go blender.

IMG_3061_1

Ingrediënten

 • 1 1/2 cups plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
 • 1 cup havermout
 • 2 rijpe bananen
 • 1/2 cup bloem (volkoren voor de health freaks)
 • 2 tl bakpoeder
 • 1/2 tl zout
 • 1/2 tl kaneel (of speculaaskruiden)
 • snufje nootmuskaat

Tip: Als je geen zin hebt om cups om te rekenen naar grammen en milliliters (het blijft natuurlijk een luie dag) pak je gewoon een koffiemok en houd je die aan als maat. Het gaat immers om de verhoudingen.

Doe de ‘melk’ en havermout in de blender totdat het glad is. Voeg daarna de andere ingrediënten toen en mix totdat het een mooi beslag is.

Laat het beslag even 10 minuten rusten (niet in de koelkast), zodat jij even op je gemak een kop koffie kan drinken.

Bak je pannenkoeken in een hete en beboterde koekenpan totdat ze gaar zijn vanbinnen en goudbruin vanbuiten zijn. Serveer met plakjes banaan, agave- of ahornsiroop. Eventueel kun je ook (chia-) zaadjes en geraspte kokos als topping gebruiken. Dus eens gek.

Het enige nadeel is dat je de rest van de dag dat liedje van Jack Johnson in je hoofd hebt (you’re welcome).

Fijn wheek-end!

IMG_2385

One Comment Add yours

 1. Alynda says:

  Brunch is my favourite time of the day! Leuk om te lezen, net je blog ontdekt en ik ga je zeker volgen. Ben zelf net nieuw in Utrecht komen wonen, dus ik ontdek vast veel handige dingen op je blog! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s