What to do with so much silken tofu: All-choco-everything-pudding

2013-07-01 19.54.37

In het kader van ‘koken-met-wat-je-hebt’ presenteer ik u  de mini serie What to do with so much Silken Tofu. In deze experimentele miniserie probeer ik op een creatieve manier van mijn voorraadje silken tofu af te komen. Afgelopen week heb ik veel quiches gebakken voor hongerige hardcore mannen maar ik was een beetje enthousiast met het inkopen van de silken tofu. En nu is mijn koelkast vol.

Mocht je je afvragen waar ik het in hemelsnaam over heb als ik silken tofu zeg, het is een zijdezachte tofusoort. Daarom wordt het ook wel zijdetofu genoemd. Vooral in de Japanse keuken is het een veelgebruikt product, het is bijvoorbeeld erg lekker in een misosoepje! Silken tofu bevat meer water dan gewone tofu waardoor er minder calorieën maar ook minder voedingsstoffen in zitten. Desalniettemin is het door zijn zachtheid een erg veelzijdige room- en ei-vervanger in veganistische recepten. Maar gelukkig kun je er ook erg lekkere toetjes mee maken.

2013-07-01 16.34.04

Na mijn semi-geslaagde koffie- en suikervrije dieetje van vorige week had ik wel weer behoefte aan een welverdiend chocomomentje. Daarom besloot ik deze all-choco-everything pudding te maken als toetje.

Voor mijn eerste pudding-poging gebruikte ik veel te veel pure chocolade waardoor mijn ‘pudding’ wel erg intens werd. In Mark’s woorden: “je hebt eigenhandig de pure chocolade spread van de AH nagemaakt”. Ook lekker, maar niet als toetje. Dus heb ik voor dit recept de hoeveelheid choco even aangepast. Hierdoor is hij wel lekker zoet, maar minder massief en intens.

2013-07-01 20.52.20

Wat heb je nodig?
–       1 pakje silken tofu (uitgelekt)
–       80 gram pure chocolade (of 120 voor choco-spread-effect)
–       2 eetlepels agave siroop
–       1 eetlepel maizena

–       vers fruit (optioneel)
–       koekkruimels (bijvoorbeeld speculoos) (optioneel)

Mix de tofu, agave siroop en maizena samen in een blender of keukenmachine

Smelt de chocolade au bain-marie en meng met het tofumengsel. Blend tot het mengsel glad is.

Zet het mengsel minstens een half uur in de koelkast om op te stijven. Serveer met vers fruit en koekjes, plof neer op de bank en lepel de bak schaamteloos leeg.

2013-07-01 20.54.54

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s